Medisterkaker

Medisterkaker
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Hjemmelagde medisterkaker er et must for svært mange, både i julen og resten av året. Medisterkaker er et selvsagt tilbehør til juleribben, og er en god og enkel førjulsmat.

Ingredienser

  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 0,8 ts pepper
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,3 ts malt ingefær
  • 5 dl melk

Slik gjør du

  1. Til tilbehøret trengs 4 epler, 2 pk svisker, 1 ss smør til steking.
  2. 1. Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
  3. 2. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig.
  4. 3. Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
  5. 4. Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.
  6. 5. Del epler i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.
  7. Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.