Marsipan (grunnoppskrift)

Marsipan (grunnoppskrift)

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 1 ts tragant
  • 1 ss eggehvite
Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted!

Slik gjør du

  1. Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
  2. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis.
  3. Bland inn tragant, eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
  4. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
  5. Tips:
  6. Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.
  7. Slik skålder du mandler:
  8. Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.