Marsipan (grunnoppskrift)

Marsipan (grunnoppskrift)
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted!

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 1 ts tragant
  • 1 ss eggehvite

Slik gjør du

  1. 1. Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.
  2. 2. Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis.
  3. 3. Bland inn tragant, eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen.
  4. 4. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.
  5. Tips:
  6. Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.
  7. Slik skålder du mandler:
  8. Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.