Marinerte sommerkoteletter

Marinerte sommerkoteletter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Sommerkoteletter smaker kjempegodt når de blir grillet helt naturell, men prøv å marinere dem over natten i en marinade bestående av dijonsennep, lønnesirup, olje og sitron. Smaker nemlig kjempegodt!

Ingredienser

 • 4 sommerkoteletter

Marinade:

 • 3 ss dijonsennep
 • 1,5 ss lønnesirup eller annen sirup
 • 1,5 dl solsikkeolje
 • 0,5 ts pepper
 • 0,5 ts salt
 • saften av 1 sitron

Slik gjør du

 1. 1. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene. Slik unngår du at de krøller seg når du senere skal grille dem.
 2. 2. Legg kotelettene i en brødpose av plast, bland alle ingrediensene til marinaden og hell marinaden oppi posen. Knyt igjen, sett posen i en arbeidsbolle og sett bollen i kjøleskapet. Vend på posen noen ganger under marineringstiden.
 3. Tips: Marineringstiden kan du selv bestemme, men en tommelfingerregel er mellom 1 time og ett døgn. Mer tid avgir mer smak.
 4. 3. Ta kotelettene ut av posen, tørk dem med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Grilles videre i et par minutter til de er gjennomstekte. 3. Ta kotelettene ut av posen, tørk dem med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Grill dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Grilles videre i et par minutter til de er gjennomstekte.
 5. Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
 6. Server marinerte sommerkoteletter med litt god sennep og en frisk salat.