Marinert kalkunfilet

Marinert kalkunfilet
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Marinert kalkunfilet med grønne grønnsaker og tomater. Her har vi brukt en ferdig marinert kalkunfilet i stekepose, som forkorter tilberedningstiden, og gjør det mulig å lage denne middagsretten til hverdags.

Ingredienser

  • 1 stk. Marinert kalkunfilet i stekepose
  • 1 bunt asparges
  • 200 g erter
  • 150 g spinat
  • 1 dtk. sjalottløk. finhakket
  • 1 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper etter smak
  • smør til steking
  • Saus:
  • 4 dl kraft/sjy fra steking. event. kyllingbuljong
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl fløte
  • salt og hvit pepper

Slik gjør du

  1. 1. Ta av pappemballasjen, men la stekeposen være intakt.
  2. 2. Stek fileten på 220 grader i posen på et brett eller i en ildfast form, på midterste rille den tiden som er angitt på pakken.
  3. 3. Posen åpner seg underveis, det er da bruningen av kjøttet begynner. Når posen åpner seg kan du gjerne sette inn et steketermometer. Ta fileten ut av ovnen når kjernetemperaturen er 64 grader.
  4. 4. La fileten hvile i min. 10 min. Når kjernetemperaturen er 68 grader er den ferdig.
  5. 5. Ta fileten ut av posen og skjær den i skiver. Tøm kraften ut av posen og bruk den som basis for saus eller som kraft slik den er.
  6. 6. Kok asparges og erter møre i lettsaltet vann.
  7. 7. Stek vasket og renset spinat raskt i varm panne med litt smør og sjalottløk.
  8. 8. Del tomatene i to og bland med eddik, olje, salt og pepper. La marinere i min. 15 minutter.
  9. Fløtesaus:
  10. 1. Sil kraften og mål opp 4 dl.
  11. 2. Rør hvetemel og litt vann til en glatt jevning.
  12. 3. Kok opp kraften og hell i jevningen. Rør hele tiden for å unngå klumper.
  13. 4. Ha i fløte og la sausen småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper.
  14. Oppskriften er hentet fra prior.no