Marinert kalkunbryst med tranebærchutney

Marinert kalkunbryst med tranebærchutney

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk Prior kalkunbryst, ca. 700 g
  • 1 del smør til smelting
  • 20 stk skrelte småløk
  • 200 g aspargesbønner
  • 100 g små sjampinjonger

Tranebærchutney

  • 20 g friske tranebær
  • 0,5 dl portvin (kan erstattes med solbærsaft)
  • 50 g sukker
  • 0,5 ts salt

Til servering

  • 1 del Små salatblad
  • 1 Friske urter

Slik gjør du

  1. Romtemperer brystet, og brun det gyldent på alle sider i smør. Stek brystet ved 160°C i ca. 1 time. Sjekk med steketermometer. Brystet er ferdig når kjernetemperaturen er 68°C. Pakk inn brystet i folie og la det hvile i 10 minutter før det skjæres opp i skiver.
  2. Kok løken i lettsaltet vann til de er litt myke. Kok med asparge­sbønnene i 1 minutt. Stek sjampinjoner, løk og aspargesbønner i smør.
  3. Kok tranebær i portvin (eller solbærsaft) og sukker i en liten kjele over svak varme. Rør innimellom og la det koke inn til passe konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Smak til med litt salt.
  4. Server kalkunbrystet i skiver med grønnsaker og tranebærchutney. Server gjerne med stekte eller kokte poteter, og en deilig sjysaus