Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp

Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp

  • 1 stk Prior Kalkunbryst
  • aspargesbønner
  • løk
  • sopp
  • små salatblad
  • friske urter
  • tranebær
  • stekte poteter

Tranebærchutney

  • 200 g friske tranebær
  • 0,5 dl portvin
  • 50 g sukker

Slik gjør du

  1. Romtemperer brystet, og brun det gyldent på alle sider i smør
  2. Stek brystet ved 160 °C i ca. 1 time og 15 min. Med steketermometer er brystet ferdig når kjernetemperaturen er 68 °C.
  3. Pakk inn brystet i folie og la det hvile i 20 min. Skjæres opp rett før servering.
  4. Smelt smør i en kjele og stek aspargesbønner, små løk og sopp i skiver i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Anrett grønnsakene rundt kalkunbrystet og pynt med friske tranebær, små salatblader og friske urter.
  6. Server med stekte poteter og en god saus eller sjy. Hjemmelaget chutney med tranebær smaker også nydelig.
  7. Kok tranebær i portvin og sukker i en liten kjele på svak varme. Rør innimellom og la det koke inn til passe konsistens (ca 20-30 minutter). Smak til med litt salt.