Ingredienser
Absolutt en favorittrett som passer til hverdag og fest.
Fremgangsmåte
- Marinert kalkunbryst med aspargesbønner, småløk og sopp
-
Romtemperer brystet, og brun det gyldent på alle sider i smør
-
Stek brystet ved 160 °C i ca. 1 time og 15 min. Med steketermometer er brystet ferdig når kjernetemperaturen er 68 °C.
-
Pakk inn brystet i folie og la det hvile i 20 min. Skjæres opp rett før servering.
-
Smelt smør i en kjele og stek aspargesbønner, små løk og sopp i skiver i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Anrett grønnsakene rundt kalkunbrystet og pynt med friske tranebær, små salatblader og friske urter.
-
Server med stekte poteter og en god saus eller sjy. Hjemmelaget chutney med tranebær smaker også nydelig.
- Tranebærchutney
-
Kok tranebær i portvin og sukker i en liten kjele på svak varme. Rør innimellom og la det koke inn til passe konsistens (ca 20-30 minutter). Smak til med litt salt.