Lunsjsalat med byggryn

Lunsjsalat med byggryn
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
En salat som passer godt på i matpakken på jobb eller på tur. Pakk salat og dressing hver for seg, og du har en deilig frisk matpakke.

Ingredienser

  • 200 g byggryn
  • 8 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk hodesalat
  • 10 stk cherrytomat, rød 8 -
  • 1 stk gul paprika , el. rød/orange
  • 1 stk slangeagurk
  • 1 pose tranebær (ca. 100 g)
  • 3 dl kesam original, 8 % eller matyoghurt
  • 2 ss frisk koriander eller tørket
  • 2 ss frisk rosmarin eller tørket
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Legg byggrynene i vann kvelden før eller minst 8 timer i forveien. Kok byggrynene i bløtevannet sammen med salt i ca. en halv time til grynene er myke, men fremdeles har en hard kjerne midt i. Sil av overflødig vann og avkjøl byggrynene.
  2. Lag dressingen ved å blande sammen ingrediensene og smak til med nykvernet salt og pepper. La dressingen stå kaldt i minimum 20 minutter, slik at smaken fra krydderurtene får satt seg.
  3. Skyll grønnsakene og la dem renne godt av. Del tomatene i to. Kutt opp paprika, agurk og salat i pene, små biter. Bland alt sammen med de avkjølte byggrynene og tørkete tranebær.
  4. Server salaten med dressing.