Lun potetsalat

Lun potetsalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lyst til å servere noe annet enn kokte poteter? Da kan du lage en lun potetsalat med løk, hvitløk og masse urter.

Ingredienser

  • 10 stk ferskpotet
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss olje
  • 2 ss eddik eller sitronsaft
  • 1 båt hvitløk presset
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ss frisk timian eller oregano

Slik gjør du

  1. 1. Vask potetene godt og kok de møre i lettsaltet vann.
  2. 2. Rens og del vårløk i tynne ringer. Finhakk rødløken. Løken kan brukes rå eller surres lett i stekepannen.
  3. 3. Bland sammen olje, eddik/sitronsaft, hvitløk og krydder til en vinaigrette/dressing.
  4. 4. Del potetene i skiver mens de ennå er varme og legg dem lagvis med vårløk og løk på et fat eller i en bolle. Hell over vinaigretten og server straks.