Linsesuppe med kylling og koriander

Linsesuppe med kylling og koriander
3 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Lag en nydelig kyllingsuppe med linser og mange spennende smaker. Spisskummen og koriander vil du kanskje kjenne igjen fra en del thailandske retter.

Ingredienser

  • 400 g strimlet kyllingkjøtt
  • 1 ts salt
  • 0,3 ts pepper
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hakket løk
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 finhakket rød chili eller litt chilipasta (sambal oelek)
  • 4 dl gule linser (ferdig bløtt og skylt)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 l vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

  1. 1. Dryss salt, pepper og spisskummen over kyllingkjøttbitene og la det stå og trekke smak en stund.
  2. 2. Varm olje og stek kyllingkjøtt i strimler i noen minutter. Ta kjøttet ut og sett det til side.
  3. 3. Fres løk, hvitløk og ingefær et par minutter uten at det tar farge. Tilsett chili, linser, tomater og buljong og la det hele koke til linsene er møre, ca 30 minutter.
  4. 4. Tilsett kjøttet og la det hele bli gjennomvarmt.
  5. Dryss over hakket koriander og mynte, og server med godt brød.