Limegratinert laks

Limegratinert laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Ovnsbakt laks er raskt og enkelt, og mens maten står i ovnen kan du dekke bordet. Lime, karri, tomatpuré og dill gir denne oppskriften en spennende smak.

Ingredienser

  • 700 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 dl matfløte
  • 0,5 terning fiskebuljong
  • 0,5 ts karri
  • 0,5 ss frisk dill
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 lime
  • salt

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær laksefilet i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
  3. Rør sammen matfløte, fiskebuljongterning, karri, dill og tomatpuré, og kok opp under omrøring.
  4. Press saften av lime, og smak til sausen med limesaften og salt.
  5. Hell sausen over laksen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.
  6. Server med ris og salat.