Lett, men mett med ørret

Lett, men mett med ørret
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en tid på året hvor mange gir seg selv løfter om endring, og ikke sjelden handler disse om et nytt og lettere liv. Det er likevel ingen grunn til å henge med hodet over matvarer som du planlegger å redusere forbruket av. Tenk i stedet på alle matvarene du kan fråtse i!

Ingredienser

  • 8 stk potet
  • 600 g ørret
  • 0,5 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 ss olje (eller smør)
  • 1,5 dl hvitvin (eller eplejuice)
  • 3 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl helmelk
  • 3 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 stk hjertesalat
  • 16 stk cherrytomat, rød

Slik gjør du

  1. Kok poteter. Ørreten pensles med olje, salt og pepper. Stekes på brett i ovn ca. 15 minutter på 200°C.
  2. Basilikumsaus
  3. Surr finhakket sjalottløk i olje (eller smør) til den blir myk. Tilsett vin (evt eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres. Tilsett melk, kok opp, rør inn maizenna og la det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
  4. Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt. Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen. Server med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.