Lasagne

Lasagne
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Nordmenn elsker mange retter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne. Denne retten består av to sauser, en kjøttsaus og en ostesaus.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk løk hakket
  • 2 båt hvitløk finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater hakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss frisk basilikum
  • 1 dl vann ca.
  • 1 ss smør / margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss parmesan eller annen hvit ost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,3 ts revet muskatnøtt
  • 2 dl hvitost revet
  • 9 stk lasagneplater

Slik gjør du

  1. 1. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
  2. 2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
  3. 3. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
  4. 4. Sett formen i ovnen på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.  La lasagnen hvile noen minutter før servering.
  5. Server med baguette og salat ved siden av.
  6. Tips: I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder mindre fett som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.