Lapskaus

Lapskaus

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g storfekjøtt av høyrygg eller bog uten ben
  • 2 ss smør til steking
  • 6 stk. poteter
  • 3 stk. gulrøtter
  • 1 stk. tykk skive kålrot
  • 1 stk. persillerot
  • 4 dl vann med buljong
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
I barndommens minne. Dette er en god, gammel tradisjonsrett. Lag lapskaus fra grunn av eller bruk rester etter en middag. En lapskaus er full av deilige rotgrønnsaker.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.
  2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.
  3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
  4. Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt/pølser kan gjerne brukes.
  5. Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær til.