Lammestek med fløtegratinerte poteter

Lammestek med fløtegratinerte poteter
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en helt tradisjonell lammestek med hvitløk og rosmarin. Hemmeligheten bak perfekt resultat ligger i å bruke et steketermometer. Enkelt, saftig og velsmakende!

Ingredienser

  • 1 lammelår ca. 2,5 kg
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 stilker frisk rosmarin eller 1,5 ts tørket
  • 3 båter hvitløk
  • 1 løk i båter
  • 3 gulrøtter
  • 1 l vann

Fløtegratinerte poteter:

  • 12 poteter
  • 1 løk
  • 1 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 dl matfløte eller kremfløte
  • 1 dl revet hvitost

Lammesjysaus:

  • 8 dl stekesjy
  • 4 ss hvetemel utrørt i kaldt vann
  • 1 ss solbærsaft eller rødvin
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du