Lammefrikassé

Lammefrikassé
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en hvit saus. Nam nam.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk purre
  • 6 dl kraft fra steken
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. 1. Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
  2. 2. Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
  3. 3. Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.