Laksetaco

Laksetaco
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Taco er blitt en fredags-tradisjon for flere, men hva med litt variasjon? Prøv laks i tacoen neste gang, det blir fort en ny favoritt!

Ingredienser

  • 500 g laksefilet u/skinn og ben
  • 0,5 løk
  • 2 ss margarin flytende
  • 7 ss tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 1 glass tacosaus
  • 8 stk tacotubs eller skjell

Saus

  • salat
  • 0,5 paprika
  • 0,5 løk
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 1 dl mais
  • 3 dl lettrømme
  • 2 dl tacosaus
  • 100 g ost , revet

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 125 grader eller temperaturen som står på pakken med tacotubs/skjell.
  2. 2. Skjær laksen i terninger. Rens og finhakk løk. Stek lakseterningene raskt i flytende margarin i en varm stekepanne sammen med halvparten av tacokrydderet. Legg laksen til side.
  3. 3. Surr løken blank sammen med resten av tacokrydderet. Tilsett vann og tacosaus, og gi det hele et oppkok. Legg laksen tilbake i stekepannen, legg på lokk og la laksen bli varm.
  4. 4. Vask og rens issalat, løk og paprika, og skjær dem i tynne strimler. Vask og skjær agurk og tomat i biter. Legg salat, grønnsaker og ost på fat eller i skåler til servering.
  5. 5. Varm tacotubs/skjell i stekeovnen rett før servering, slik det står på pakken. Fyll varme tacotubs/skjell med grønnsaker, ost og laks og server med rømme og tacosaus