Laksegryte med blåskjell og chorizo

Laksegryte med blåskjell og chorizo
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 600 g laksefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g chorizo (eller annen krydder pølse) i tynne skiver
  • 1 løk i skiver
  • 6 fedd hakket hvitløk
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl fiskekraft
  • 1 kg flådde og hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • 5 dl kokte hvite bønner
  • hakket frisk persille
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skyll skjellene godt. Varm olivenolje i en stor kjele og tilsett chorizo, løk og hvitløk, surr til løken er myk. Tilsett hvitvin og la den redusere litt før du har i fiskekraft, tomater, sukker og de kokte bønnene. Kok opp og tilsett blåskjellene.
  2. Skjær laksen i store terninger og tilsett når skjellene har åpnet seg. Trekk kjelen av varmen og smak til med salt og pepper. Strø persille på toppen og server med godt brød.