Laksegrateng

Laksegrateng

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 pk hvit saus
  • 7 dl melk til sausen (se pakken)
  • 4 egg
  • 2 kopper makaroni
  • 1 kopper makaroni
  • 0,5 brokkoli
  • 2 ss brødrasp
  • salt og pepper
LakseGLADteng! Makaroni, brokkoli, hvit saus og glade laksebiter. Tirsdagsmiddag, onsdagsmiddag, barnas favoritt, blåse på første biten og smeltet smør på!

Slik gjør du

  1. Lag hvit saus etter anvisning på pakken.
  2. Rør inn 4 egg i sausen når den er ferdig. Sausen må ikke koke når du tilsetter eggene, eller etter de er tilsatt.
  3. Kok makaroni i 5 minutter, ha i brokkolibuketter på slutten av koketiden. Sil fra kokevannet og bland makaroni og brokkoli inn i sausen.
  4. Del laksen i terninger og legg den i en smurt ildfast form. Ha litt salt og pepper på fisken.
  5. Hell makaroniblandingen over og topp med brødrasp. Stek gratengen i 30 minutter på 200°C.
  6. Server med smeltet smør og kokte poteter.
  7. Hjemmelaget hvit saus: Dersom du ønsker å lage hvit saus selv, smelter du 3 ss smør og tilsetter 3 ss hvetemel. Rør godt til en glatt og jevn blanding. Hell i 7 dl melk og kok opp mens du rører. Smak til med salt og pepper.