Laksegrateng

Laksegrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
LakseGLADteng! Makaroni, brokkoli, hvit saus og glade laksebiter. Tirsdagsmiddag, onsdagsmiddag, barnas favoritt, blåse på første biten og smeltet smør på!

Ingredienser

  • 500 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 pk hvit saus
  • 7 dl melk til sausen (se pakken)
  • 4 egg
  • 2 kopper makaroni
  • 1 kopper makaroni
  • 0,5 brokkoli
  • 2 ss brødrasp
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Lag hvit saus etter anvisning på pakken.
  2. 2. Rør inn 4 egg i sausen når den er ferdig. Sausen må ikke koke når du tilsetter eggene, eller etter de er tilsatt.
  3. 3. Kok makaroni i 5 minutter, ha i brokkolibuketter på slutten av koketiden. Sil fra kokevannet og bland makaroni og brokkoli inn i sausen.
  4. 4. Del laksen i terninger og legg den i en smurt ildfast form. Ha litt salt og pepper på fisken.
  5. 5. Hell makaroniblandingen over og topp med brødrasp. Stek gratengen i 30 minutter på 200°C.
  6. Server med smeltet smør og kokte poteter.
  7. Hjemmelaget hvit saus: Dersom du ønsker å lage hvit saus selv, smelter du 3 ss smør og tilsetter 3 ss hvetemel. Rør godt til en glatt og jevn blanding. Hell i 7 dl melk og kok opp mens du rører. Smak til med salt og pepper.