Laksecarpaccio

Laksecarpaccio
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Løvtynne, fristende Carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?

Ingredienser

  • 400 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 bunt frisk kjørvel
  • 1 dl rapsolje
  • 1 egg
  • 1 ts pepperrot
  • 4 skiver rugbrød eller annet godt brød
  • 4 ss seterrømme
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær laks i tynne skiver og dryss over litt salt og pepper.
  2. Grovhakk dill og kjørvel, og vend dem i rapsolje, salt og pepper.
  3. Kok egg til det er hardkokt og finhakk eggeplommen.
  4. Riv pepperrot fint og skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig.
  5. Rist brødskivene på tørr stekepanne til de blir sprø.
  6. Server lakseskivene med urter, eggeplomme, pepperrot, rugbrød og seterrømme på toppen.