Laksecarpaccio

Laksecarpaccio

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g laksefilet, uten skinn og ben
  • 1 bunt frisk dill
  • 1 bunt frisk kjørvel
  • 1 dl rapsolje
  • 1 egg
  • 1 ts pepperrot
  • 4 skiver rugbrød eller annet godt brød
  • 4 ss seterrømme
  • salt og pepper
Løvtynne, fristende Carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?

Slik gjør du

  1. Skjær laks i tynne skiver og dryss over litt salt og pepper.
  2. Grovhakk dill og kjørvel, og vend dem i rapsolje, salt og pepper.
  3. Kok egg til det er hardkokt og finhakk eggeplommen.
  4. Riv pepperrot fint og skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig.
  5. Rist brødskivene på tørr stekepanne til de blir sprø.
  6. Server lakseskivene med urter, eggeplomme, pepperrot, rugbrød og seterrømme på toppen.