Lakseburger med urter

Lakseburger med urter

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g laksefilet skinnfri
  • 100 g røkelaks
  • 1 ss potetmel
  • 3 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 ss frisk timian hakket
  • 1 ss frisk basilikum hakket
  • 50 g vårløk finsnittet
  • 3 dl lett crème fraîche
  • 0,5 stk sitron revet skall og saft av
  • 2 ss frisk timian finhakket
  • 2 ss frisk basilikum finhakket
Hjemmelaget burger av laks smakt til med hakkede krydderurter og løk er rask og sunn middag. En grønn salat til og en urtedressing setter prikken over i'en.

Slik gjør du

  1. Skjær laks og røkelaks i biter. Ha det i en foodprosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper. Kjør til en jevn farse. Rør inn finhakkede krydderurter og finsnittet vårløk.
  2. Form farsen til 8 burgere og stek dem på middels sterk varme i litt smør til burgerne er gjennomstekt og har pen brun farge.
  3. Bland sammen dressingen og smak til.
  4. Varm burgerbrød eller rundstykker og legg en burger i hver. Server burgeren med salat og dressing.