Lakseburger med urter

Lakseburger med urter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Hjemmelaget burger av laks smakt til med hakkede krydderurter og løk er rask og sunn middag. En grønn salat til og en urtedressing setter prikken over i'en.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet skinnfri
  • 100 g røkelaks
  • 1 ss potetmel
  • 3 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 1 ss frisk timian hakket
  • 1 ss frisk basilikum hakket
  • 50 g vårløk finsnittet
  • 3 dl lett crème fraîche
  • 0,5 stk sitron revet skall og saft av
  • 2 ss frisk timian finhakket
  • 2 ss frisk basilikum finhakket

Slik gjør du

  1. Skjær laks og røkelaks i biter. Ha det i en foodprosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper. Kjør til en jevn farse. Rør inn finhakkede krydderurter og finsnittet vårløk.
  2. Form farsen til 8 burgere og stek dem på middels sterk varme i litt smør til burgerne er gjennomstekt og har pen brun farge.
  3. Bland sammen dressingen og smak til.
  4. Varm burgerbrød eller rundstykker og legg en burger i hver. Server burgeren med salat og dressing.