Laks og grønnsaker i ovn

Laks og grønnsaker i ovn

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Laks i ovn er en favoritt, og da får du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen mens fisken godgjør seg i ovnen.

Fremgangsmåte

  1. Tips: Sett på en kasserolle med vann når du starter med grønnsakene. Når vannet fosskoker og grønnsakene er ferdig kuttet koker du dem i 1 minutt før du har de over i den ildfaste formen.
  2. Skjær laksen i serveringsstykker. Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær løk i båter, paprika i biter og purreløk, gulrøtter og squash i skiver.
  3. Bland olje, urter og grønnsaker i en bolle. Ha blandingen over i en ildfast for. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og plasser laksestykkene over. Krydre med salt og pepper og dekk formen med aluminiumsfolie.
  4. Sett formen midt i ovn i ca. 20 minutter. Vær oppmerksom på at tiden kan variere avhengig av kjernetemperaturen til laksen, om den kommer rett fra kjøleskapet, nylig har tint, eller om den har ligget på benken i romtemperatur i tiden før tilberedning. Server gjerne med noen skjeer rømme på toppen.
  5. Utvalget av grønnsaker kan varieres og hvorfor ikke prøve med noen skjeer sweet chilisaus, soyasaus eller bare presse en halv sitron som smakstilsetting. Friske urter som gressløk, persille eller dill setter en ekstra smak på retten til slutt.
Send oss dine tilbakemeldinger