Laks med sopp og dill

Laks med sopp og dill
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
Alt i en form enkelt, godt og lett å lage.

Ingredienser

  • 600 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 ss olivenolje
  • Skall av 1 sitron
  • 400 g blandet sopp, kantareller, sjampinjong eller shiitake
  • smør til steking
  • finhakket dill
  • salt og pepper
  • frisk dill og lakserogn til pynt

Slik gjør du

  1. Stek soppen i smør og dryss over salt og pepper.
  2. Legg soppen i en smurt ildfast form.
  3. Drypp olje og sitronsaft på laksen og dryss med salt og pepper.
  4. Legg laksen over soppen i formen og sett et steketermometer midt i det tykkeste laksestykket.
  5. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i stekeovn ved 160 grader til kjernetemperaturen er 40 grader C.
  6. Pynt med lakserogn og frisk dill ved servering.
  7. Server med ris, pasta eller potetmos.