Laks i wok

Laks i wok
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.

Ingredienser

  • 700 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk lime
  • 1 stk rød chili uten frø
  • 1 dl frisk koriander finhakket
  • 3 ss olje
  • 0,3 stk kinakål finsnittet

Slik gjør du

  1. Tilbehør: soyasaus ris
  2. Vask og tørk laksefileten og skjær i biter. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler.
  3. Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.
  4. Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes. Tilsett grønnsakene og la dem steke på sterk varme et par minutter under om røring. Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp.
  5. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
  6. Server wokretten med jasminris og soyasaus til.