Laks- og torskepudding

Laks- og torskepudding
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
Denne kan du servere gjester varm som hovedrett eller kald som forrett. Til 4 personer som hovedrett, 6-8 personer som forrett.

Ingredienser

  • 400 g fiskefilet, uten skinn og ben, f eks, hyse, steinbit eller gjedde
  • 1 ts salt
  • 1 ts potetmel
  • malt hvit pepper
  • 2 eggeplommer
  • 3 dl matfløte
  • 300 g tynne skiver laksefilet
  • rensede reker
  • 2 ss finhakket dill

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 grader C.
  2. Kjør fisken i food-processor med salt.
  3. Rør inn pepper, potetmel og eggeplommer og spe med fløte til en fin farse.
  4. Skjær laksefilten i så tynne skiver som mulig. Legg halvparten av dem litt på hverandre på bakepapir, dekk med et lag farse, dryss på dill, legg på alle rekene,, dryss med dill, dekk med farse og legg på resten av lakseskivene.
  5. Pakk bakepapiret rundt puddingen og bak den midt i ovnen til den er akkurat gjennomstekt, ca 15 minutter.
  6. Server puddingen varm med persillesaus, råstekt poteter og kokte asparges eller aspargesbønner.
  7. Kald serveres puddingen i skiver på en seng av salat med remuladesaus og brød til.