Kyllingvinger med grønnsakmiks

Kyllingvinger med grønnsakmiks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Denne grønnsakwoken kan like gjerne brukes ved siden av kyllinglår og kalkunkjøtt. Mye god sausesmak binder grønnsakene sammen.

Ingredienser

  • 500 g kyllingvinger grillede
  • 2 stk gulrot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk løk
  • 0,3 stk blomkål
  • 4 ss olje
  • 1 ss soyaolje
  • 1 ss sesamolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss ketchup
  • 0,5 ts rød chili
  • 0,3 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Varm kyllingvingene i en stekepanne.
  2. 2. Skjær gulrot og stilkselleri i smale skiver, paprika i strimler og løk i smale båter.
  3. 3. Del blomkålen i små buketter.
  4. 4. Ha 2 ss soyaolje i varm panne og stek gulrot, blomkål og løk under stadig omrøring i 2 minutter. Ha i paprika og stilkselleri og stek i 2 minutter til, evt. med litt mer olje.
  5. 5. Bland sausen og ha den over (alternativt til rød chili kan du bruke litt cayennepepper).
  6. 6. La det syde i 1-2 minutter.
  7. 7. Legg kyllingvingene på fatet med grønnsakene.
  8. Server med lyst, fint brød eller kokt ris.