Kyllingsnurrer

Kyllingsnurrer
20 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Kyllingsnurrer er nesten som et pizza-wienerbrød, og er klart blant barnas favoritter. Super som piknik-mat.

Ingredienser

  • 1 pk gjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje
  • 2 ts salt
  • 2 stk egg
  • 1 l hvetemel ca.
  • 1 stk egg til pensling
  • 1 boks tomatpuré
  • 1 stk løk
  • 4 ss hermetiske maiskorn
  • 0,5 stk grillet kylling (850 grams råvekt) kjøtt av
  • 2 dl hvitost revet

Slik gjør du

  1. 1. Løs opp gjæren i lunkent vann (37 °C). Tilsett olje og egg. Rør inn mel til passe deig. Sett deigen lunt og la den heve til nesten dobbel størrelse, ca. 1/2 time.
  2. 2. Kjevle ut deigen til en firkantet leiv, ca. 5 mm tykk. Smør tomatpuré utover deigen. Bland eventuelt inn litt vann for å få den litt mer smørevennlig. Dryss finhakket løk og maiskorn over.
  3. 3. Skjær kyllingen i passe store biter og fordel kjøttet utover leiven. Dryss revet ost over til slutt. Rull deigen sammen til en pølse. Skjær tykke skiver av pølsen, ca. 3 cm, og legg dem på et stekebrett. La skivene heve i 20-30 minutter.
  4. 4. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 225 °C i 20-25 minutter.
  5. Kyllingsnurrer egner seg svært godt som picnic-mat, fordi de er enkle å spise uten å søle. I tillegg er de barnevennlige.