Kyllingsalat

Kyllingsalat
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Kyllingsalat er lett og god mat. Server til lunsj eller som klubbservering.

Ingredienser

  • 60 g pastaskjell eller annen pasta
  • 2 stk egg
  • 100 g salatkjøtt av kylling
  • 0,3 stk slangeagurk
  • 2 stk reddik
  • 0,5 stk rød paprika
  • 2 ss hermetiske maiskorn
  • 4 blad hodesalat
  • 1 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)

Dressing

  • 3 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts frisk timian eller basilikum (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Ha den over i et dørslag skyll i kaldt vann og avkjøl.
  2. 2. Kok eggene 8-10 minutter, avkjøl og del dem i fire.
  3. 3. Rens kyllingen og skjær den i passe biter. Skjær agurk, reddik og paprika i tynne skiver/biter.
  4. 4. Legg alle ingrediensene til salaten i grupper på fat. 
  5. 5. Bland sammen ingrediensene til dressingen og server den ved siden av salaten.
  6. Server salaten sammen med kokt pasta, grovt brød og dressing. Som dressing kan du bruke rømmedressingen som foreslått her eller melon-/epleyoghurt.