Kyllingpizza med mozzarella

Kyllingpizza med mozzarella
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Investerer du en liten halvtime i å sette en pizzadeig får du til gjengjeld verdens beste pizza. Denne er med kylling, mozzarella og mye annet godt.

Ingredienser

Deig

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl vann lunkent
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel ca.

Fyll

  • 3 stk kyllingfilet i strimler
  • 3 ss hvitløksmør
  • 200 g mozzarella ca.
  • 2 dl ruccula
  • 10 stk cherrytomat, rød
  • 1 ss pinjekjerner
  • 1 salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. 1/2 time.
  2. 2. Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper.
  3. 3. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to. Fordel fyllet over bunnen og stek i stekeovnen ved 225 °C i 15-20 minutter.