Kyllinglår med smak av honning

Kyllinglår med smak av honning
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Den søte honningen gir de grillede kyllinglårene både en nydelig sødme og et gyllen og fin farge på skinnet. Retten er rask å lage.

Ingredienser

  • 4 stk grillet kyllinglår
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron i skiver
  • 2 stilk frisk rosmarin
  • 1 salt og pepper

Tilbehør

  • 0,5 stk brokkoli i buketter

Honningmarinade

  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. 1. Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.
  2. 2. Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle kyllingen. Drypp marinaden som blir til overs på sitron og løk. La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter avhengig av størrelsen på kyllinglårene.
  3. Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.