Kyllinggryte fra Kamerun

Kyllinggryte fra Kamerun
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Kjenn den deilige smaken av kylling i en blanding av karri, kokos, mango, ananas og rosiner! Server gryten med ris.

Ingredienser

  • 5 stk kyllingfilet
  • 1 stk løk
  • 2 ss olje
  • 2 ss karri ca.
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk kokosnøtt
  • 1 dl kokosmelk ca.
  • 1,5 dl vann ca.
  • 0,5 stk frisk ananas
  • 1 stk mango
  • 0,5 dl rosiner

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kyllingfileter i 2 cm. store biter. Finhakk løk.
  2. 2. Varm opp olje til middels varme i en gryte. Fres løk og krydder i 2 minutter. Legg i kjøttet og la det bli jevnt hvitt. Tilsett vann og kokosmelk.
  3. 3. Ta ut kokoskjøttet av kokosnøtten. Fjern det brune og skjær kokosen i strimler med en potetskreller. Ta av skallet på ananas og mango og skjær kjøttet i strimler. Ha frukten i gryten sammen med rosiner. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna. Kok opp og la alt bli varmt.
  4. Server kyllinggryten med ris.