Kyllingfrikassé med filet

Kyllingfrikassé med filet

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 6 poteter
  • 2 løk
  • 4 gulrøtter
  • 1 purre
  • 0,5 sellerirot

Frikassésaus:

  • 4 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 8 dl hønsebuljong
  • 1 dl matfløte
  • salt og pepper
  • sitron
Hønsefrikassé er god, norsk tradisjonsmat som det tar lang tid å lage. Vi har jukset litt, og lager frikassé med kyllingfilet som er ferdig på under 20 minutter.

Slik gjør du

  1. Del kyllingfileter i biter som ikke er altfor små. Skjær poteter i litt store terninger, løk i båter, gulrot og purre i skiver på skrå og sellerirot i passe store terninger.
  2. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med litt under halvparten av buljongen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Ha i resten av buljongen og en liten fløteskvett for å få rund og god smak.
  3. Legg kyllingbiter, poteter og grønnsaker i sausen. La frikasseen koke i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre. Smak til sausen med litt sitronsaft og salt og pepper før servering.
  4. Tips: Frikasseen blir ekstra god ved å tilsette litt friske urter. Det er mest vanlig å bruke dill, men kjørvel eller basilikum passer også godt.