Kyllingfilet som frikassé

Kyllingfilet som frikassé

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 stk gulrot
  • 100 g kålrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot)
  • 0,5 stk purre
  • 3 stk potet
  • 1,5 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 dl matfløte (kan sløyfes)
Her er den moderne frikasseen med kyllingfilet og smaksrike rotgrønnsaker som er vendt inn i en nydelig, lys saus og som tar kort tid å lage.

Slik gjør du

  1. Del hver kyllingfilet i litt store terninger, og det samme med grønnsaker og poteter.
  2. Kok grønnsakene i lettsaltet vann noen få minutter til de er møre.
  3. Ha i kyllingkjøttet og la det trekke ca. 5 minutter til det er gjennomkokt.
  4. 4. Smelt smør og rør inn hvetemel og spe med hønsebuljong (hønsebuljong kan erstattes med grønnsaksbuljong eller lys buljong). Bland inn hakket dill, salt og pepper.