Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker

Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Lag en herlig stuing av sommergrønnsakene og server sammen med kyllingfilet kokt i lettsaltet vann. Vi har foreslått sukkererter, neper, asparges og løk, men disse kan gjerne erstattes av dine egne favorittgrønnsaker.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 l kokende vann
  • 1 ts salt
  • 6 stk neper
  • 2 stk løk
  • 24 stk sukkererter
  • 12 stk grønn asparges
  • 4 ss smør
  • 8 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • 1,6 ts salt
  • 5 stk poteter

Slik gjør du

  1. 1. Sett først over poteter til koking.
  2. 2. Skrell nepene, og del dem og løken i båter. Rens sukkererter og skrell asparges.
  3. 3. Kok opp vann og tilsett salt. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke ved svak varme i ca. 10 minutter til de er gjennomkokt. Ta opp kyllingfiletene og hold dem varme under en tallerken eller lignende. Legg grønnsakene i kokevannet og kok dem så vidt møre.
  4. 4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med halvparten av melken og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Spe med resten av melken til en hvit saus. Tilsett grønnsakene og smak til sausen med salt og pepper.
  5. Tips: På høsten og vinteren kan du gjerne bruke hodekål og gulrot og lage en stuing etter samme oppskrift som til stuede sommergrønnsaker.