Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker

Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 l kokende vann
  • 1 ts salt
  • 6 stk neper
  • 2 stk løk
  • 24 stk sukkererter
  • 12 stk grønn asparges
  • 4 ss smør
  • 8 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • 1,6 ts salt
  • 5 stk poteter
Lag en herlig stuing av sommergrønnsakene og server sammen med kyllingfilet kokt i lettsaltet vann. Vi har foreslått sukkererter, neper, asparges og løk, men disse kan gjerne erstattes av dine egne favorittgrønnsaker.

Slik gjør du

  1. Sett først over poteter til koking.
  2. Skrell nepene, og del dem og løken i båter. Rens sukkererter og skrell asparges.
  3. Kok opp vann og tilsett salt. Legg i kyllingfiletene og la dem trekke ved svak varme i ca. 10 minutter til de er gjennomkokt. Ta opp kyllingfiletene og hold dem varme under en tallerken eller lignende. Legg grønnsakene i kokevannet og kok dem så vidt møre.
  4. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med halvparten av melken og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp. Spe med resten av melken til en hvit saus. Tilsett grønnsakene og smak til sausen med salt og pepper.
  5. Tips: På høsten og vinteren kan du gjerne bruke hodekål og gulrot og lage en stuing etter samme oppskrift som til stuede sommergrønnsaker.