Kyllingfilet med smak av jul

Kyllingfilet med smak av jul
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Kremet solbærsaus er en nydelig saus til kylling. Med karamellisert rødløk og deilige duchessepoteter blir denne retten en fristende middag i julen.

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ss hel pepper

Duchessepoteter

  • 500 g knollselleri (sellerirot) kokt
  • 1 kg potet kokt
  • 2 stk eggeplomme
  • 0,3 ts revet muskatnøtt

Karamellisert rødløk

  • 1 stk rødløk
  • 1 dl rødvin
  • 1 stk hel kanel
  • 2 ss sukker

Kremet solebærsaus

  • 1,5 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl solbærsirup
  • 2 ss soyasaus
  • 6 stk einebær knuste
  • 1 ss frisk timian ,evt. 1 ts tørket
  • 0,5 ss pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. 1. Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte. Sett til side og knus pepperen i en morter.
  2. 2. Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge.
  3. 3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
  4. 4. Ha alle ingrediensene til karamellisert rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.
  5. 5. Mos sellerirot og poteter sammen til duchessepoteter og rør inn eggeplommer, salt og pepper. Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stek dem øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.
  6. Server kyllingfilet for eksempel på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og duchessepoteter. Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.