Kyllingfilet med jordbær- og mangosalsa

Kyllingfilet med jordbær- og mangosalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Vil du ha en ny grillopplevelse bør du prøve å fylle kyllingfilet med friske urter og brie før du pakker filetene inn spekeskinke og legger dem på grillen. En fargerik salsa med jordbær og mango er spenstig tilbehør.

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 4 skiver brie
  • 4 ss frisk timian og andre urter som oregano, basilikum og persille
  • 8 skiver spekeskinke eller bacon
  • salt og pepper

Jordbær- og mangosalsa:

  • 250 g jordbær
  • 1 mango
  • 6 tørkete aprikos
  • 2 sjalottløk
  • 1 hakket rød chili
  • 2 ss hakket frisk mynte
  • 2 saften av lime
  • 3 ss sukker

Slik gjør du

  1. 1. Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og hakkede urter. Ha på salt og pepper. Surr et par skiver spekeskinke/bacon rundt hver filet.
  2. 2. Pensle kyllingfiletene med litt olje før de legges på grillen. Grill dem i ca. 15 minutter på svak grillvarme. Snu ofte.
  3. 3. Bløtlegg aprikosene i lunkent vann i en time.
  4. 4. Skjær jordbær, mango, aprikos og løk i små terninger. Hakk chili meget fint (mengden avpasses etter ønsket styrke). Mynte og koriander finhakkes også. Bland det hele sammen. Smak til med salt, sukker, limesaft og chili.