Kyllingfilet med gratinerte poteter

Kyllingfilet med gratinerte poteter
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Gratinerte poteter trenger ikke ta lang tid. Kok først potetskivene møre, ha dem over i form og dryss ost over. Etter noen minutter under grillen er de klare til servering. Kyllingfilet er som alltid raskt å tilberede.

Ingredienser

  • 1 stk vårløk
  • 1 ss smør
  • 1 båt hvitløk revet
  • 4 stk potet
  • 2 dl melk , evt. blandet med matfløte
  • 1 dl hvitost revet
  • 2 stk kyllingfilet
  • 0,5 stk gul squash
  • 0,5 stk grønn squash
  • 6 stk cherrytomat, rød
  • 3 ss søt chilisaus ca.

Slik gjør du

  1. 1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Bruk gjerne rivjernets skivekniv eller en ostehøvel.
  2. 2. Fres hakket vårløk og hvitløk i smør i en kjele og ha i potetskiver og krydder. Hell over melk/fløte til det så vidt dekker og kok potetene knapt møre. Ha potetene over i en ildfast form (evt. ikke all væsken) og dryss ost på toppen. Gratiner potetene noen minutter i ovnen ved 225 °C til osten er smeltet.
  3. 3. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Smør litt søt chilisaus over hver filet.
  4. Server kyllingfiletene med gratinerte poteter, chilisaus, lettstekt squash delt i staver, ristede hvitløkflak, cherrytomater delt i to og et dryss av urter.