Kylling med ovnsbakt søtpotet

Kylling med ovnsbakt søtpotet

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 2 søtpotet
  • kvernet pepper og litt salt
  • 4 kyllingfilet

Kremet saus med epler og chili:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 1 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 eple i biter
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 ss hakket frisk estragon (kan sløyfes)
  • salt og kvernet pepper
En pose bèarnaisesaus kan være en god basis for saus til kylling. Bland pulveret med vann, crème fraîche, eple og chili. Søtpotet er spennende tilbehør!

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteter og del i båter på langs. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovnen på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Dryss over litt grovt salt før servering.
  2. Krydre kyllingfiletene, stek dem 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
  3. Ha béarnaisesauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.
  4. Server kyllingfiletene med saus, søtpoteter og for eksempel lettkokt brokkoli.
  5. kilde: http://www.matprat.no/