Kylling med ovnsbakt søtpotet

Kylling med ovnsbakt søtpotet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En pose bèarnaisesaus kan være en god basis for saus til kylling. Bland pulveret med vann, crème fraîche, eple og chili. Søtpotet er spennende tilbehør!

Ingredienser

  • 2 søtpotet
  • kvernet pepper og litt salt
  • 4 kyllingfilet

Kremet saus med epler og chili:

  • 1 pose béarnaisesaus
  • 1 dl vann
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 eple i biter
  • 1 finhakket rød chili
  • 1 ss hakket frisk estragon (kan sløyfes)
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skrell søtpoteter og del i båter på langs. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovnen på 200 °C i ca. 15 minutter til de er møre. Dryss over litt grovt salt før servering.
  2. 2. Krydre kyllingfiletene, stek dem 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
  3. 3. Ha béarnaisesauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.
  4. Server kyllingfiletene med saus, søtpoteter og for eksempel lettkokt brokkoli.