Krydderkokte pærer med friske bær og is

Krydderkokte pærer med friske bær og is
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.

Ingredienser

  • 4 stk pære
  • 1 l vann
  • 600 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk hel kanel (kanelstang)
  • 2 dl friske bær (fryste bær kan også brukes)
  • 1 ss melis
  • 4 ss vaniljeis eller kanelis

Slik gjør du

  1. 1. Lag sukkerlake av vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. 2. Skrell pærene, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 2 timer, til pærene er glassaktige og kokt igjennom.
  3. 3. Avkjøl i laken, og server med bær og is til. Bruker du fryste bær, dryss litt melis over dersom de er sure.