Krydderkokte pærer med friske bær og is

Krydderkokte pærer med friske bær og is

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk pære
  • 1 l vann
  • 600 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 stk hel kanel (kanelstang)
  • 2 dl friske bær (fryste bær kan også brukes)
  • 1 ss melis
  • 4 ss vaniljeis eller kanelis
Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt.

Slik gjør du

  1. Lag sukkerlake av vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  2. Skrell pærene, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 2 timer, til pærene er glassaktige og kokt igjennom.
  3. Avkjøl i laken, og server med bær og is til. Bruker du fryste bær, dryss litt melis over dersom de er sure.