Krydderkake med honning

Krydderkake med honning

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 4 stk egg
  • 200 g smør
  • 0,5 dl melk
  • 225 g honning
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 50 g apsikat (syltet appelsinskall) (kan sløyfes)
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 3 ss smør
Krydderkake er kanskje mest forbundet med jul og vinter, men denne kaken passer bra som verandakos om våren og sommeren også.

Slik gjør du

  1. Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
  2. Smelt smøret og avkjøl litt. Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende. Tilsett smøret og honningblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
  3. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 25 minutter. Avkjøl kaken.
  4. Ha sjokolade og smør i en kjele/ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad. Stryk den varme glasuren over den avkjølte kaken.
  5. Langpanne: ca 20 x 30 I stekeovn ved 175 ºC i 25–30 minutter