Ingredienser
Krydderkake er kanskje mest forbundet med jul og vinter, men denne kaken passer bra som verandakos om våren og sommeren også.
Fremgangsmåte
-
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
-
Smelt smøret og avkjøl litt. Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende. Tilsett smøret og honningblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
-
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 25 minutter. Avkjøl kaken.
-
Ha sjokolade og smør i en kjele/ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad. Stryk den varme glasuren over den avkjølte kaken.
-
Langpanne: ca 20 x 30 I stekeovn ved 175 ºC i 25–30 minutter