Kryddercupcakes med kremosttopping

Kryddercupcakes med kremosttopping

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 3 dl brunt sukker
  • 4 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,3 ts malt nellik

Kremosttopping:

  • 300 g kremost naturell
  • 220 g melis
Kryddermuffins med smak av jul! Med deilig kremosttopping får du flotte julecupcakes som passer fint å servere sammen med andre småkaker i adventstid og romjul.

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
  2. Fordel røren i mellomstore muffinsformer og stek kakene midt i stekeovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl.
  3. Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.
  4. Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsene.
  5. Tips: La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene. En rose lager du enkelt ved å bruke en stjerneformet sprøytetip. Start med å sprøyte kremen på midten av muffinsen, og sprøyt rundt i sirkel ut mot kanten.