Kruttbiff

Kruttbiff

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk eple
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ts malt kanel
  • 1 stk rød chili , hakket
  • 2 boks hermetiske røde bønner
  • 4 båt hvitløk
  • 2 pk ruccula
Sterke opplevelser kan noen ganger være bra og kan fungere som krydder i hverdagen. Her har du en sunn og smaksrik biffrett med bønner og ruccula.  Sitter som ei kule når du vil unne deg et godt og sunt måltid.

Slik gjør du

  1. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 15 minutter.
  2. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.
  3. Ha bønner og hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.