Kruttbiff

Kruttbiff
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Sterke opplevelser kan noen ganger være bra og kan fungere som krydder i hverdagen. Her har du en sunn og smaksrik biffrett med bønner og ruccula.  Sitter som ei kule når du vil unne deg et godt og sunt måltid.

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk eple
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ts malt kanel
  • 1 stk rød chili , hakket
  • 2 boks hermetiske røde bønner
  • 4 båt hvitløk
  • 2 pk ruccula

Slik gjør du

  1. 1. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200 °C i 15 minutter.
  2. 2. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.
  3. 3. Ha bønner og hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.