Kremkake med bær og frukt

Kremkake med bær og frukt
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Alltid fest med en bløtkake! Her har vi fylt med kremfløte, banan og bringebærsyltetøy, og toppet herligheten med lekre friske bær som jordbær, blåbær, bringebær, ananas og physalis.

Ingredienser

  • Sukkerbrød:
  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 150 gr hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll:
  • 6 dl kremfløte
  • 2 dl bringebærsyltetøy
  • 1 banan i skiver
  • Frukt til pynt:
  • 6 jordbær
  • 2 ss blåbær
  • 15 bringebær
  • 2 skiver frisk ananas skåret i to
  • 1 physalis (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken på 160° i ca. 45 minutter. Avkjøl.
  2. Del sukkerbrødet i to eller tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk. Smør på syltetøy. Ha på skiver av banan og deretter krem. Legg på et nytt sukkerbrødlag og gjenta prosessen. Smør krem på sidene og et tynt lag på toppen.
  3. Sammen med kremen inni kan du godt bruke syltetøy kombinert med friske frukter og bær. Her er det godt med krem både inni og oppå. Kaken er pyntet med halve jordbær, ananasskiver, bringebær og blåbær sammen med physalis, som er en dekorativ og lekker frukt å bruke til kaker.