Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.

Ingredienser

  • 350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
  • 4 stk sjalottløk
  • 40 g smør
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
  2. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
  3. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
  5. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.