Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
  • 4 stk sjalottløk
  • 40 g smør
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.

Slik gjør du

  1. Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.
  2. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
  3. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
  5. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.