Koteletter og grønnsaker i ovn

Koteletter og grønnsaker i ovn
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk løk
  • 0,5 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk grønn squash
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. 1. Brun kotelettene på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg kotelettene til side og dryss over salt og pepper.
  2. 2. Skjær løk og squash i terninger, purre i ringer og gulrøtter i strimler. Stek grønnsakene til løken blir myk og blank.
  3. 3. Legg grønnsakene over i en ildfast form og hell hermetiske tomater over. Dryss på litt salt, pepper og oregano.
  4. 4. Legg kotelettene oppå grønnsakene og stek på 200 °C i ca. 15 minutter. Kotelettene kan gjerne snus en gang i løpet av steketiden.
  5. Serveres med brød eller kokt ris.