Kokt laks med pepperrotkrem og agurksalat

Kokt laks med pepperrotkrem og agurksalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 600 g laksefilet uten skinn og bein
  • 10 dl vann
  • 1 ss salt
  • 1 ts hel pepper
  • 3 laurbærblad
  • 1 fennikel i skiver
  • 1 løk i skiver
  • 1 gulrot i skiver

Agurksalat

  • 500 g agurk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss finhakket frisk persille

Pepperrotkrem

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss revet pepperrot
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • sitron

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i serveringsstykker. Kok opp vannet med salt, hel pepper, laurbærblad og grønnsakene. La det koke i 10 minutter.
  2. Ta ut grønnsakene. Legg fisken i, la den trekke i 6-10 minutter.
  3. Ta laksen ut av laken og server den varm med pepperrotkremen, grønnsakene og kokte poteter. Revet sitron skall er også godt og ha i kremen.
  4. Skjær agurk i tynne skiver eller lange strimler.  Bland sukker, salt og eddik og hell dette over agurken. La dette marinere i minimum 1 time. Smak til og ha i frisk persille.
  5. Pisk kremfløten og smak til med salt, sitronsaft og sukker. Bland inn revet pepperrot.