Klassiske skolebrød

Klassiske skolebrød

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Det klassiske søte og smakfulle skolebrødet med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse.

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken, 37 oC. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Lag eggekrem: Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell i den varme fløtemelkblandingen. Rør godt til klumpefri røre. Sett til avkjøling. 
Ha deigen på bordet. Del deigen i 24 like store deler, og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min. Avkjøles på rist.
Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Dypp dem i en skål med kokos.