Klassiske skolebrød

Klassiske skolebrød
24 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Det klassiske søte og smakfulle skolebrødet med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 135 g sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 kg hvetemel

Eggekrem

  • 5 dl matfløte
  • 5 dl helmelk
  • 2 stk egg
  • 4 stk eggeplomme
  • 70 g maisstivelse (maizena)
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniljestang (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og ha i melken, 37 oC. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  2. Lag eggekrem: Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell i den varme fløtemelkblandingen. Rør godt til klumpefri røre. Sett til avkjøling. 
  3. Ha deigen på bordet. Del deigen i 24 like store deler, og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til heving i ca. 20-30 minutter.
  4. Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min. Avkjøles på rist.
  5. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Dypp dem i en skål med kokos.