Kjøttdeigpai

Kjøttdeigpai

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Mat for hele familien og vennegjengen. Litt forberedelser på forhånd, men lettvint å servere.

Fremgangsmåte

Smuldre smør sammen med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen.
Trykk deigen ut i en smurt paiform og la den henge litt utenfor kanten. Den krymper under steking. Eller bruk små porsjonsformer som vi har gjort her. Prikk deigen godt med en gaffel, og la den gjerne stå kjølig en times tid. Forstek paibunnen på 200 °C i ca. 10 minutter.
Rens og hakk vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og basilikum.
Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
Stek den på nederste rille til eggeblandingen har stivnet og paien har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.
Tips! Hvis du lar stjerneløken ligge i varmt vann ca. 10 minutter før du renser den, blir skallet enklere å fjerne. Denne paien kan du fint lage med bare hakket løk, dersom du ikke har vårløk eller småløk. Purre går også fint. Bruk gjerne ferdig paideig fra pakke.

Tips:

I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. For en magrere paideig, kan du godt bruke kesam eller cottage cheese i steden for smør/margarin.