Kjøttdeig, spinat og fetaost

Kjøttdeig, spinat og fetaost
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Alt i ett gryte - lite oppvask. Middelhavsinspirert med kjøttdeig, spinat og feta. Middag eller en kveldsrett?

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 stk løk små
  • 2 ss olje
  • 1 pk frisk spinat
  • 4 dl hurtigris
  • 7 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 100 g fetaost ca.
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts pepper nykvernet
  • 2 dl yoghurt naturell (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. 1. Hakk løken og stek den i olje i en gryte. Ha i kjøttdeigen/karbonadedeigen, og smuldre den med en gaffel. La det hele bli fint brunt.
  2. 2. Bland i risen. Slå på vann og buljong, tilsett krydder og la det hele koke i ca. 4 minutter under lokk til risen er nesten ferdig. Tilsett så spinaten det siste minuttet av koketiden. Dersom du bruker fersk spinat, må denne vaskes og renses først.
  3. 3. Smuldre fetaost med en gaffel, og tilsett dette i gryta like før servering.
  4. Det er godt å servere avrent yoghurt og brød ved siden av. Hell yoghurt i et kaffefilter, og la det stå ca. 20 minutter.
  5. Tips: I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.