Kjøttboller med tomatsaus og pasta

Kjøttboller med tomatsaus og pasta
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Små, smakfulle kjøttboller er lette å lage og passer til mange forskjellige anledninger.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 60 g parmesan
  • 1 båt hvitløk presset

Tomatsaus

  • 2 ss olje
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 stk løk
  • 1 boks hermetiske tomater knuste
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
  • 2 ss sorte oliven hakket
  • 2 ss frisk basilikum finhakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Kna sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller. Stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
  2. 2. Varm olje i en stor stekepanne eller kasserolle. Ha i hvitløk og løk, og stek på middels varme til løken er myk og begynner å få en fin farge. Rør ofte. Tilsett tomater, tomatpure, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke over svak varme i 10 - 15 minutter. Tilsett oliven og basilikum og smak til med salt og pepper.
  3. 3. Beregn ca. 100 g pasta per person. Her kan du bruke tagliatelle eller annen pasta. Kokes etter anvisning på pakken.