Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Dette er norsk tradisjonskost. En smakfull rett som har blitt populær igjen. Denne retten blir også kaldt sosekjøtt. Her har du en variant med lam.

Ingredienser

  • 1 kg lammelår i skiver
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 stk løk stor
  • 1 pose brun saus
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt ca.
  • 0,5 ts pepper ca.

Slik gjør du

  1. 1. Lag saus etter anvisning på posen.
  2. 2. Brun kjøttet 2-3 minutter på hver side, og legg det over i sausen.
  3. 3. Skjær løken i skiver og brun raskt før den tilsettes i sausen sammen med laurbærbladet. Senk temperaturen og la det trekke 20-30 minutter, til kjøttet slipper beinet.
  4. Serveres med kokte poteter og ertestuing fra pose.
  5. Husk tyttebærsyltetøy!