Kjøtt i mørke

Kjøtt i mørke

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg lammelår i skiver
  • 2 ss margarin eller olje
  • 1 stk løk stor
  • 1 pose brun saus
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt ca.
  • 0,5 ts pepper ca.
Dette er norsk tradisjonskost. En smakfull rett som har blitt populær igjen. Denne retten blir også kaldt sosekjøtt. Her har du en variant med lam.

Slik gjør du

  1. Lag saus etter anvisning på posen.
  2. Brun kjøttet 2-3 minutter på hver side, og legg det over i sausen.
  3. Skjær løken i skiver og brun raskt før den tilsettes i sausen sammen med laurbærbladet. Senk temperaturen og la det trekke 20-30 minutter, til kjøttet slipper beinet.
  4. Serveres med kokte poteter og ertestuing fra pose.
  5. Husk tyttebærsyltetøy!